Šola mladih elektronikov bo tokrat že dvanajstič. Ima torej že krepko tradicijo in to kljub prekinitvan zaradi covida. To bo nekakšne vrste tabor, namenjen najstnikom v starosti od 12 do 17 let. Srečali se bodo z zanimivim svetom elektronike in programiranja mikrokontrolerjev.

Kaj bomo počeli? Na taboru se bomo naučili nekaj o elektroniki. Naučili se bomo izdelati svoje tiskano vezje, natančno izvrtati luknje v tiskano vezje, izdelali bomo svojo lastno igračo, ki naj bo zaenkrat še skrivnost. Programirali bomo mikrokontroler. In ne nazadnje, spoznali bomo nove prijatelje in se srečali z udeleženci s prejšnjih let.

Kaj moram imeti s seboj? Večino časa bomo sicer na prostem, če bo dež, v pokritem okroglem prostoru sredi gozda, rezerva je gozdarska koča in gostišče. Precej bo gibanja po okoliških gozovih. Kljub poletnemu času zna biti na Mašunu tudi hladno, saj je nad 1000 m nadmorske višine, zato je potrebno imeti s seboj primerno obleko in obutev glede na trenutno vreme. Oblačila naj bodo športna, da se bomo lahko udobno gibali. Preizkusili se bomo tudi v programiranju mikrokrmilnikov, zato bo potrebno s seboj imeti tudi prenosnik.

Kje bomo spali? Spali bomo v gostišču Mašun. V sobi bo nekaj sovrstnikov skupaj, od 2 do 4. Vsaka soba ima tudi tuš. Razporedili jih bomo glede na starost in/ali želje.

Kdo bo glavni? Tabor organizira Društvo elektronikov Slovenije. Vodja mentorjev bo Darko Volk, a bo za vas poskrbelo več mentorjev. Vse informacije dobite na spletnem naslovu: drustvo.elektronikov.si , lahko pa se že sedaj obrnete na vodjo, preko elektronskega naslova: darko.volk@gmail.com, ali na telefon 041 633 157. Informacije dobite tudi na www.s5tech.net in na drustvo.elektronikov.si.

Kako in do kdaj se prijavim? Prijave so mogoče do zasedbe mest. Torej, ko je prijavljeno 15 udeležencev, prijav ne bomo mogli več sprejemati. Prijavite se lahko prek zgornjega elektronskega naslova ali na forumu www.s5tech.net preko zasebnega sporočila ali v temi Poletna šola mladih elektronikov 2023. Za veljavno prijavo se šteje, če izpolnite in pošljete prijavnico na Društvo elektronikov Slovenije, ter nakažete prostovoljni prispevek 166 € na TRR Društva elektronikov Slovenije SI56- 0317-1100-0914-013 pri SKB banki. S prispevki in drugimi finančnimi viri bomo krili stroške prostorov, hrane, opreme in stroške izdelka, ki ga udeleženci dobijo v trajno last.

Kako do tabora? Otroke starši pripeljejo v četrtek, 24.8.2023 med 8 in 10 uro na Mašun. V nedeljo popoldan se tabor konča, zato starši pridejo po otroke 27.8.2023 med 14 in 15 uro.

Kratek opis in prijavnica (klikni)

Opis brez sli k(klikni)