Od začetka aprila do danes 22. 4. 2020 je naše društvo bilo aktivno vpeto v proizvodnjo zaščitnih vizirjev v boju proti epidemiji COVID-19. Začeli smo s 3D tiskanjem vizirjev PRUSA RC2/RC3, pri katerem se je pridružilo kar 45 prostovoljcev članov in simpatizerjev Društva elektronikov Slovenije. Natisnili smo kar 2903 vizirjev iz različnih tipov plastike, kar znaša cca. 145 kg plastike. Kasneje smo s sodelovanjem Slovenskih podjetij in industrije naše proizvodne kapacitete krepko povečali, saj smo začeli vizirje tudi brizgati. Na tak način smo proizvedli tako rekoč čez noč še dodatnih 1400 vizirjev, in je sem šlo še dodatnih 100 kg plastike. Skupaj tako kar 4303 vizirjev. Poleg smo seveda rabili tudi sprednji prozoren del. Plastično prozorno PET folijo 0,35 mm debeline, ki jo je eden od prostovljcev dneve in noči rezal s laserjem, smo porabili tako približno 215 kg!

Opremili smo preko 117 različnih naslovov, od domov za ostarele, zdravstvenih domov, bolnišnic, do ogroženih posameznikov, zobozdravnikov, raznih centrov (za tujce, Sonček, slabovidni, ipd.), nekaj pa tudi policistov in CZ. Naredili smo tudi 3 mednarodne donacije, ena je šla v Severno Makedonijo 🇲🇰 (100 kom), ena v osrednjo bolnišnico Cattinara v Trstu, Italija 🇮🇹 (100 kom) in še v bolnišnico v Palmanovi, Italija 🇮🇹 (50 kom).

Ne smemo pozabiti, da na drugi strani, na strani prejemnikov je bilo veliko prostovoljcev, ki je prav tako sprejelo naše darilo in ga naknadno opremilo z elastikami ter distribuiralo po matičnih organizacijah, prav tako ne smemo pozabiti še mnogo prostovoljcev, ki je pomagalo s kontakti, prevajanjem, lektoriranjem, klicanjem, vožnjo naokoli in še mnogo ostalih stvari… nenazadnje gre še posebna pohvala skupini PRUSA, ki je razvila original model za vizir, ki smo ga tudi izdelovali: Hvala! (Děkuji!)

Donatorji:

AlCu logohttp://dapz.si/slike/logo.pngElement B2B

http://eurobox.si/wp-content/uploads/2013/08/logo.png     https://www.resinex.si/img/logo.png

Koplas – Rajko Skok s.p.

Veseli bi bili tudi še kakšne donacije za pokrivanje poštnih stroškov, folij in plastike.