Društvo elektronikov organizira delavnico za mlade elektronike.

Delavnica je namenjena otrokom od 10 do 16-ih let. Traja dva polna dneva in sicer od petka 29.8.2014 popoldan pa do nedelje 31.8.2014 popoldan. Otroke se preda na Mašunu v petek med 15 in 18-to uro. Prevzame pa v nedeljo, ravno tako med 15 in 18 uro na istem mestu.
Cena delavnice je 64€. V tem je vključeno spanje(po dva otroka v sobi), trije dnevni obroki in material za izdelek, ki ga bodo otroci naredili sami.

Na delavnici se bomo srečali z izdelavo tiskanih vezij, naučili se bomo spajkati in izdelali bomo svoj prvi izdelek z mikrokontrolerjem.
Prijave se zbirajo dokler niso zasedene razpoložljive kapacitete ( 16 otrok). Vplačila za prijavljene se izvršijo na TRR društva SI56-0317-1100-0914-013 pri SKB banki. V polje reference se vpiše 00 08214-91. Lahko pa se vplačilo izvrši tudi ob predaji otroka na Mašunu.

Kaj bomo počeli:
Razdelili se bomo v dve skupine. Vsako skupino bo vodil član Društva elektronikov Slovenije. Delo je planirano tako, da bo ves čas mešanica tehnike narave in gibanja. Prilagodili se bomo sicer trenutnim vremenskim razmeram, a se bomo trudili, da bomo čim več časa na prostem.

elektronika:
– Naredili bomo lastno tiskano vezje.
– učili se bomo spajkanja SMD in TH elementov.
– izdelali bomo lastno napravo za zaznavanje jakosti zvoka, jakosti svetlobe, jakosti elektromagnetnega polja,…. in še kaj.

gibanje:
– izleti, tudi tek po bližnjih gozdovih okrog Mašuna, ki je že sam po sebi čudovit.
– če bo mogoče bomo v naravi spoznavali užitne in strupene gobe.
– izvedeli bomo nekaj o orjentaciji.
– poskusili se bomo v lovu na lisico.
– nekatere bo mogoče presenetila jutranja telovadba…

Kaj naj otroci prinesejo s seboj ?

Od orodja za elektroniko prav ničesar. Za vse bomo poskrbeli mi.
Prav je, da imajo s seboj nekaj denarja (za kak posladek, pijačo,..) a ne preveč! 10 do 15€ je že veliko.
Konec avgusta je vreme še vedno toplo, a je treba razmišljati, da je tu nadmorska višina preko 1000m. Priporočljivo je torej imeti s seboj tudi nekaj toplejše obleke.
Obvezno pa je, da dobimo za vsakega otroka listek z njegovimi osebnimi podatki: ime, priimek, naslov in telefonsko številko staršev.

Za več informacij in prijavo lahko obiščete temo na našem forumu oz. kontaktirate organizatorja delavnice g. Volka po e-pošti: darko.volk@gmail.com