Društvo elektronikov Slovenije organizira pomladno šolo mladih elektronikov, ki se bo odvijala v Bovcu od 24. do 26. aprila 2015.

Šola pravzaprav ni šola, prej je to tabor, kjer se bodo najstniki od 10 do 16 let srečali v zanimivem svetu elektronike. Če te tako udejstvovanje zanima, si pravi/a za našo družbo in preživljanje dveh dni in pol počitnic v naši družbi.

Kaj  vse  bomo  počeli?

Na taboru bomo razen nekaj o elektroniki spoznali tudi tehniko spajkanja, saj bomo naredili svoj lasten izdelek. To je prava pravcata naprava, ki vsebuje nekaj senzorjev, mikrokontroler in množico svetlečih diod. V prekrasnem okolju narave se bomo
ukvarjali tudi z GPS  navigacijo. Spoznali bomo svetovno igro skrivanja in iskanja zakladov s pomočjo GPS.
Ogledali si bomo nekaj točk Soške fronte in se skratka imeli lepo.

Kaj moram imeti s seboj?

Precej časa bomo sicer v prostorih, a naša aktivnost bo tudi zunaj, če bo vreme le dopuščalo. Zato je potrebno imeti primerno obleko in obutev. Priporoča se ročna svetilka, saj bomo obiskali nekaj podzemnih rovov. Oblecite se toplo, saj je ta letni čas lahko precej hladno, s seboj vzemite še dodaten pulover, trenirko,…

Kje bomo spali?

Večina naših aktivnosti bo na klancu v bližini cerkve sv. Urh, torej skoraj v samem centru Bovca. Gostovali bomo v hostlu Bovec. V sobah bo po nekaj sovrstnikov skupaj.

Kdo bo glavni?

Tabor organizira Društvo elektronikov Slovenije. Vodja mentorjev bo Darko Volk, a bo za vas poskrbelo več mentorjev. Za vse informacije se lahko že sedaj obrnete nanj preko elektronskega naslova: darko.volk@gmail.com, ali na telefon 041 633 157.

Kako in do kdaj se prijavim?

Prijave so mogoče do zasedbe mest. Torej, ko je prijavljeno 14 udeležencev, prijav ne bomo mogli več sprejemati. Prijave pošljite ali na zgornji elektronski naslov, ali pa se prijavite na forumu s5tech.net, preko zasebnega sporočila, ali pa v temi Pomladna šola mladih elektronikov. Za veljavno prijavo se šteje, če izpolnite in pošljete prijavnico na Društvo elektronikov Slovenije ter nakažete na TRR Društva elektronikov Slovenije SI56-0317-1100-0914-013 pri SKB banki, prostovoljni prispevek 66€. S prispevki in drugimi finančnimi viri bomo krili stroške prostorov, hrane, opreme in stroške izdelka, ki ga udeleženci dobe v trajno last.

Kako do tabora?

Vsi udeleženci pridejo v petek 24.4.2015 med 14 in 18-to uro do Hostel Bovec, kjer je sprejem in medsebojno spoznavanje ter spoznavanje z mentorji. V nedeljo popoldan se tabor konča, zato starši pridejo 26.4.2015 med 15 in 18-to uro po otroke.