Društvo elektronikov Slovenije organizira poletno šolo mladih elektronikov, ki se bo odvijala na Mašunu od 26. do 30. avgusta 2015.

Tabor bo razdeljen v dva dela.
Dnevi od 26. do 28.8.2015 so namenjen začetnikom, ki so na taboru prvič.
Od 28. do 30.8.2015 pa bo čas za tiste, ki so v prejšnjih taborih že izdelali svoje prve izdelke.
Lahko se prijavite tudi v oba termina.

Kaj  bomo  počeli?

Na taboru se bomo naučili nekaj o elektroniki. Naučili se bomo spajkati, izdelali bomo svoj FM radio in programirali bomo mikrokontroler. In ne nazadnje, spoznali bomo nove prijatelje.

Kaj moram imeti s seboj?

Večino časa bomo sicer zunaj, a če bi vreme nagajalo, se bomo umaknili pod streho. Kljub poletnemu času zna biti na Mašunu tudi hladno, saj je nad 1000 m nadmorske višine, zato je potrebno imeti s seboj primerno obleko in obutev glede na trenutno vreme. Oblačila naj bodo športna, saj se bomo vsak dan tudi
fizično razmigali. Skupina, ki se želi udejstvovati v programiranju, naj ima s seboj prenosni računalnik.

Kje bomo spali?

Spali bomo v gostišču Mašun. Sobe so namenjene za po nekaj sovrstnikov skupaj.
Vsaka soba ima tudi tuš.

Kdo bo glavni?

Tabor organizira Društvo elektronikov Slovenije. Vodja mentorjev bo Darko Volk, a bo za vas poskrbelo več mentorjev. Dodatne informacije lahko dobite na forumu Društva, lahko pa se že sedaj obrnete na vodjo preko elektronskega naslova darko.volk@gmail.com ali na telefon 041 633 157.

Kako in do kdaj se prijavim?

Prijave so mogoče do zasedbe mest. Torej, ko je prijavljeno 20 udeležencev, prijav ne bomo mogli več sprejemati. Prijavite se lahko preko zgornjega elektronskega naslova, na forumu www.s5tech.net preko zasebnega sporočila ali v temi Poletna šola mladih elektronikov. Za veljavno prijavo se šteje, če izpolnite in pošljete prijavnico na Društvo elektronikov Slovenije ter nakažete na TRR Društva elektronikov Slovenije
SI56-0317-1100-0914-013 pri SKB banki, prostovoljni prispevek 68 € za vsak termin. S prispevki in drugimi
finančnimi viri bomo krili stroške prostorov, hrane, opreme in stroške izdelka, ki ga udeleženci dobe v trajno last.

Kako do tabora?

Udeleženci prve skupine pridejo v sredo, 26.8.2015 med 14. in 18. uro v Mašun. V petek 28.8.2015 med
14. in 18. to uro se ta termin konča in jih starši pridejo iskat, razen če nadaljujejo v drugem terminu. V tem času se torej začne drugi termin, na katerega pridejo novi udeleženci. V nedeljo popoldan se tabor konča, zato starši pridejo 30.8.2015 med 15. in 18. uro po otroke.