dan elDruštvo elektronikov Slovenije v sodelovanju s Šolskim centrom Novo mesto prirejata dan elektronike v ŠC Novo mesto, 17.10.2015.

Prikazali bomo zanimive dejavnosti s tega področja s poudarkom aktivnosti, kjer mladi lahko soustvarjajo.

Vse aktivnosti bodo potekale 17.10.2015 od 9:00 do predvidoma 16:00. Videli bomo lahko kar nekaj izdelkov, ki so jih naredili člani društva. Mnogi so dostopni tudi kot kit kompleti. Priredili bomo tudi nekaj tekmovanj v sestavljanju elektronskih sklopov.

 

Še posebej vabimo na ogled:

 9:00 3D printer in načrtovanje plastičnih predmetov

3D printer je naprava, ki plastiko v obliki žice preoblikuje v načrtovan in željen predmet. Ogled delovanja naprave bo mogoč preko celega dneva, prav posebej pa si ji bomo posvetili ob 9-tih.

 10:30 Numerično krmiljen stroj za obdelavo – CNC

Obdelave materialov s strojem, ki ga vodi računalnik so bile vedno zanimive, saj omogočajo izjemno natančnosti in izdelavo povsem enakih delov v večih primerkih.

 12:30 Izdelava lastnih tiskanih vezij

Vsak pravi elektronik je prej ali slej prišel do želje kako narediti tiskano vezje doma. Torej zdaj, takoj in poceni. Tu boste lahko videli praktičen prikaz tega početja skupaj z vsemi pripomočki, ki jih morate imeti.

 14:00 Predstavitev radioamaterskih dejavnosti

Tudi vzpostavitev povezave z nekom iz drugega kraja je zanimiva. Še posebej je zanimivo, če je to zveza v drugo državo, celino,.. Več o tem vam bodo povedali radioamaterji iz vašega kraja.

 15:30 Razglasitev zmagovalca v tekmovanju spajkanja

V vsem tem času se boste lahko preizkušali v spajkanju. Tekmovanje je namenjeno starostni skupini do 18 let. Najboljši bodo nagrajeni.


Videoposnetek dogajanja (Jan Volk)

Nekaj fotoutrinkov v galeriji!